In toate bucatariile este nevoie de un cutit pentru felierea painii, iar acesta este unul remarcabil.
Cutitul prezentat face parte din gama cutitelor profesionale seria ” Tojiro DP ”, serie caracterizata prin urmatoarele caracteristici:
– ascutis desavarsit, intretinere si reascutirea usoara, datorita aliajului special din otel inoxidabil;
– lama asimetrica duritate mare ( Rokwell 58 +/- 1 );
– lama ultra-ascutita pe o feta la un unghi de 15 grade, de un maestru mestesugar japonez pentru obtinerea ascutimii caracteristice cutitelor japoneze;
– maner din ” pakkawood “, lemn tratat cu rasini, fixat cu 3 nituri;
Cutitele profesionale seria ” Tojiro DP ”, sunt realizate din otel inox, au manerul cu design european, adecvat pentru o prindere ferma chiar si cu o mana alunecoasa, iar lama este integrata pana la capat in maner. Aceste cutite pot fi sterilizate in sterilizatoare cu apa clocotita, si pot fi reascutite utilizand ” piatra uda ”.