Shop

Cutit Profesional Japonez Gyutoh, Tojiro-Shirogami Kurouchi F-694, lungime lama 21 cm
19 octombrie 2018
Cutit Profesional Japonez Deba, Tojiro Deba F-902, lungime lama 16.5 cm
19 octombrie 2018
Show all
Cutit_Japonez_Profesional_Tojiro_Shirogami_F-698-santoku-165mm.01

Cutit Profesional Japonez Santoku, Tojiro-Shirogami Kurouchi F-698, lungime lama 16.5 cm

Livrare Gratuita 24/48H!

345.00 lei

Stoc epuizat

Descriere

Cutit profesional japonez Santoku, pentru tocare, maruntire, feliere, marca Tojiro seria Shirogami Kurouchi, cu lama speciala Damasc 3 straturi, rezistenta la coroziune si socuri.

In limba japoneza Santoku inseamna ” trei lucruri bune”, in acest context Santoku reprezentand tocare, maruntire, feliere.

Santoku, ( in japoneză inseamna “trei virtuți” sau “trei utilizări”), este originalul cuțit pentru uz general al Japoniei, insemnand sa taie felii, sa toace si sa marunteasca.
Dar virtuțile lui Tojiro Shirogami santoku nu se opresc aici. Santokus, ca și cele mai multe cutite japoneze, este subțire, ușor, și de obicei este ascutit pe ambele fete sub un unghi de 12 până la 15 grade, făcând felierea fără efort.
Aceste unghiuri înseamnă, de asemenea, că este esențial ca producătorii de lame să mărească duritatea oțelului lor, astfel încât pastrarea taisului să fie menținută .

Lama Tojiro Shirogami santoku este fabricată dintr-o oțel carbon carbon reactiv denumit Shirogami (White # 2), ceea ce înseamnă că are o margine ascuțită și durabila. Se numește “reactiv”, deoarece isi schimbă culorea dacă prelucrati alimentele acide – o caracteristică pe care mulți entuziaști o exploatează pentru aspectul estetic. Deseori, cuțitele din oțel carbon sunt placate cu altul, pentru a le face mai puțin reactive.

Această linie de cutite, este construită cu un mâner din lemn de stejar în forma literei „ D” și cu inel de sustinere a manerului din plastic, care explică doar parțial modul în care un astfel de cuțit mare vine la un preț atât de bun!

F-698

Cutitul prezentat face parte din gama cutitelor profesionale seria ” Tojiro Shirogami Kurouchi  ”, serie caracterizata prin urmatoarele caracteristici:

–          ascutis desavarsit, intretinere si reascutirea usoara, datorita aliajului special cu crom si tunsten;

–          lama simetrica obtinuta prin laminarea a 3 straturi de otel avand miezul realizat dintr-un otel remarcabil de dur denumit Shirogami Steel ( Rokwell 60 );

–          lama ultra-ascutita pe ambele fete la un unghi de 12-15 grade, de un maestru mestesugar japonez pentru obtinerea ascutimii caracteristice cutitelor japoneze;

Cutitele profesionale seria ” Tojiro Shirogami Kurouchi ”, sunt realizate din otel Damasc, au manerul cu designul traditional  japonez, realizat din lemn de stejar, adecvat pentru o prindere ferma chiar si cu o mana alunecoasa, iar lama este infipta in maner. Aceste cutite pot fi reascutite utilizand ” piatra uda ”.

Kurouchi nu este un tip de cutit, ci mai degraba un finisaj traditional, rustic. Kurouchi se traduce aproximativ ca finisajul fierarului. Cuțitele Kurouchi păstrează reziduul scalos rămas din procesul de forjare. Acest finisaj reduce reactivitatea la cuțitele din oțel carbon, reduce costul de producție și dă cuțitului o caracteristică foarte estetică, rustică, apreciată de mulți entuziaști ai cuțitelor japoneze.

Finisajele Kurouchi variază foarte mult în ceea ce privește aspectul, uniformitatea și durabilitatea. Rareori fotografiile vor reflecta aspectele acestui finisaj in intregime, deoarece acest finisaj este foarte complex atat in ceea ce priveste partea vizuala cat și senzatia pe care o ai atunci cand sunt atinse.

 

Fișa cu date

  • Lungime lama – 165 mm
  • Lungime totala – 300 mm
  • Greutate – 120 g
  • Greutate ( cu ambalaj ) g – 200
  • Numar straturi – 3
  • Latime lama – 47 mm
  • Grosime lama – 4 mm
  • Lungime maner – 130 mm
Recenzii (0)

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Cutit Profesional Japonez Santoku, Tojiro-Shirogami Kurouchi F-698, lungime lama 16.5 cm”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *